ftot header

 

Drachten, 17-01-'15.

Beja wordt zesde in het Noord Nederlands Kampioenschap.

Met een foutloze barrage, maar met een te ruime wending naar de dubbelsprong, werd Beja zesde in een prachtige entourage, over een imponerend parcours.

De volgende dag werd ze in Assen eerste in het Z/ZZ springen door snel en foutloos het tweefasen parcours op 1.35 m. af te leggen.

Daarvoor had Jan Arend met Boogie Woogie ook al beslag weten te leggen op de 1e prijs.

Dalerveen, 28-10-'14.

Boogie Woogie wint M spr. in een scherpe tijd.

Jan Arend kon in een vloeiend, vlot tempo door galopperen met Boogie Woogie en liet nummer twee, Stephanie Heins, 1,5 seconde achter zich. Albert Zoer volgde op de derde plaats.

Ook Dolinde H liep een Foutloos rondje in de B en Beja sprong super rond in het Z parcours. Ze had de snelste tijd, maar deed HC mee.

Dwingelo, 19-7-'14.

Beja verkeert weer in goede vorm.

In de Grote Prijs van Dwingelo werd een derde prijs gewonnen.

Na een mooi foutloos basisparcours bleef ze ook in de barrage foutloos.

Jan Arend wilde in de hitte niet te veel van haar vragen en reed, ten koste van enkele seconden, om hindernis 1 heen om recht voor een behoorlijk brede oxer uit te komen.

 

 

Bolsward, 6-7-'14.

Beja wint de grote prijs van Bolsward door als enige van de geklasseerden in de M, Z en ZZ klasse foutloos te blijven in het Z springen. In het 2-fasen parcours werd een 2e plaats behaald.

Ik wil Ruitershop Burgwerd danken voor de grote prijs, die bestaat uit voor 1000 euro uitzoeken van ruitersport artikelen.

Parijs, 5-7-'14.

Silvana HDC won vandaag de Global Champion Tour. De 2 omlopen werden foutloos afgelegd en ook de barrage werd foutloos in een zeer snelle tijd gereden. Ze zijn weer super in vorm, want tijdens de GCT ronde in Cannes werd ook goed gepresteerd. Hier werd een derde plaats gewonnen.

 

Dalerveen, 29-04-2014.

Dinsdag sprongen de paarden van South Side Stables weer prima!

Debo-D, gereden door Nick, werd derde in het L springen met een mooie foutloze ronde.

Beja, werd onder Jan Arend wederom eerste in het Z springen.

Roden, 23-3-2014.

Op het concours in Roden sprongen onze paarden weer prima.

Epherno (Vingino x Mermus R) was dubbel foutloos in het L-springen en werd daarmee vijfde.

Beja, eveneens gereden door Jan Arend, werd in zowel het klassiek als in het progressief eerste in het Z-springen.

Silvana HDC, gereden door Kevin Staut, won de grote prijs van Den Bosch op indoor Brabant. Haar moeder, die bij ons van haar oude dag geniet, is net als wij zelf ontzettend trots op haar.

Gisteren, 04-02-'14, sprongen de paarden weer goed in Dalerveen.

Epherno sprong foutloos in het BB en Beja sprong zowel in het Z als in het ZZ foutloos en was 2e met het rondje in het ZZ.

Dalerveen, 7-1-'14.

Beja(Nintender x Indoctro x Widor) begint het jaar weer goed door zowel in het M- als in het Z-springen foutloos te blijven.

 

Wij wensen iedereen een prettig kerstfeest en een zeer voorspoedig 2014 met succes in zowel de fokkerij, als in de sport.

Merry christmas and a happy new year.

 

Silvana HDC wint Gucci Grand Prix in Parijs.

Gerco Schröder legde met de erkende hengst London(Nabab de Reve uit Ta Belle van Sombeke van Chin Chin, fokker J. de Brabander uit St. Niklaas) beslag op de derde plaats in de Grand Prix Gucci, die zondagmiddag in Parijs werd verreden. Voor de barrage zadelden 13 ruiters hun paarden. Aan het einde bleek de Fransman Kevin Staut met de KWPN-gefokte stermerrie Silvana HDC (Corland uit Donate keur pref prest van Widor, fokker B.J. ter Denge uit Abbega), de snelste foutloze combinatie en hij verdiende daarmee 115.500 euro. Dec, 2013

 

Beja wint wederom de 1e prijs in het M springen in Dalerveen.

Met een verschil van maar liefst 4,5 sec met de nummer 2 wist ze weer overtuigend de winst naar haar toe te trekken. 29-09-'13

 

Dinsdagavond 30-07 sprongen Amilion en Beja weer goed in Dalerveen.

Amilion werd 4e in het L en Beja werd zowel in het M als in het Z springen 1e.

Onze ruiters behaalden goede resultaten in Westerbork

Zaterdag 13 july werd Debo-D gereden door Nick een 7e plaats in het B-springen. Amilion gereden door Jan Arend werd 5e in De L klasse en Beja, eveneens gereden door Jan Arend werd 1e in het M en 4e in het Z springen.

Beja (Nintender x Indoctro) was deze week goed in vorm.
11-05-2013

Na afgelopen dinsdag in Dalerveen het M-springen gewonnen te hebben was ze zaterdag in zowel het M-klassiek als in het M-progressief tweede geworden, zonder ook maar een balk te raken.

 

HDC Silvana wint wereldbeker Stuttgart
19-11-2012

Elf combinaties plaatsten afgelopen zondag zich voor de barrage van de Rolex FEI World Cup-wedstrijd in het Duitse Stuttgart, waarin de Fransman Kevin Staut met de KWPN-gefokte stermerrie HDC Silvana (ster sport-spr v.Corland uit Donate keur pref prest van Widor, fokker B.J. ter Denge uit Abbega) de snelste was, voor de Duitser Marcus Ehning met Noltes Küchengirl (v.Lord Z), terwijl de Portugese Luciana Diniz met Winningmood (v.Darco) beslag legde op de derde plek. Ook Ludger Beerbaum bleef dubbel foutloos met Zinedine (tweede bezichtiging v.Guidam uit Unadonja van Heartbreaker, fokker J.G. Boomkamp uit Borne). De eindtijd was goed voor de zevende prijs.

IBOP Warga 31 oktober 2012

Van de overige geslaagde springmerries was de zesjarige Beja (Nintender uit Tilfana keur IBOP-spr sport-spr v.Indoctro) van f/g B.J. ter Denge uit Abbega een noemenswaardige merrie, die met 75 punten slaagde. “Een patente merrie die met goede reflexen sprong. In de galop is ze wat beperkt maar ze heeft wel verstand van springen en toonde een hele goede instelling.” Beja’s moeder Tilfana is een halfzus van het bekende Grand Prix-springpaard Silvana (v.Corland) van Kevin Staut.

Bron: www.kwpn.nl

 

In memoriam

Na tientallen jaren samenwerking en samen genieten van onze paarden moeten wij met veel verdriet afscheid nemen van onze vriend en compagnon

Ben Ter Denge.

Het kiezen van de hengsten, het naar de wedstrijden gaan, de bezoeken thuis, de gezelligheid, het is voorbij.

Wat zullen we je missen.